4/3/11

Ο βασιλικός πολτός παράγεται στους σιελογόνους αδένες των μελισσών και προορίζεται για τροφή της βασίλισσας. Έτσι ενώ ο μέσος όρος ζωής των μελισσών είναι μερικές εβδομάδες η ζωή της βασίλισσας διαρκεί περίπου 5 χρόνια. Αναλύσεις έχουν δείξει ότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα ενώ παράλληλα είναι πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Λόγω των συστατικών αυτών θεωρείται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και παρατείνει τη ζωή.

Επίσης μπορεί πολλές φορές να παρουσιάζει αλληλοσυγκρουόμενες δράσεις. Δηλαδή ενώ μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο με αυπνίες να κοιμηθεί παράλληλα μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο με κόπωση να παραμείνει ξύπνιο. Αυτό συμβαίνει γιατί με τις ουσίες που προσφέρει στο σώμα βοηθά να αποκτηθεί ξανά η χημική ισσοροπία που έχει χαθεί. Έτσι αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο στην προσπάθεια του σώματος μας να ΄΄αυτοθεραπευτεί΄΄.

Η προτεινόμενη δοσολογία του είναι ½ κουταλάκι του γλυκού τη μέρα (Καλύτερα το πρωί) ενώ η χρονική διάρκεια που συστήνεται είναι 3 μήνες ετησίως. Τέλος ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό προιόν, δεν έχει παρενέργειες και είναι απόλυτα αβλαβής.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος