Δίανθος

banner-new
12 Νοεμβρίου, 2008 in Συμβουλές Διατροφής

Διατροφή βότανα και κυτταρίτιδα

Διατροφή και βότανα για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί κυρίως το γυναικείο πληθυσμό. Ουσιαστικά πρόκειται για αποθήκευση νερού και λίπους στο εσωτερικό του λιποκυττάρου με αποτέλεσμα την διόγκωση του. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας δε συνδέεται απόλυτα με το σωματικό βάρος του ατόμου καθώς εμφανίζεται και σε άτομα φυσιολογικού βάρους.
Η εμφάνιση γίνεται λόγω κληρονομικών παραγόντων, κακής διατροφής, καπνίσματος, καθιστικής ζωής και κακής αιμάτωσης της περιοχής καθώς και της κατανάλωσης αλκοόλ. Έτσι με κατάλληλη παρέμβαση μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να εξαλείψουμε το φαινόμενο της κυτταρίτιδας. Μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά (ζωικά λίπη) και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα ήταν μια καλή αρχή. Παράλληλα απαραίτητη κρίνεται και η απόκτηση και διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.
Τα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας είναι η αγριάδα, η ιπποκαστανέα, ο κισσός, ο κουρκουμάς, το θυμάρι, το σινάπι, τα φύκια και το Ru Xiang (Gummi Olibanum).

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ