Σχετικά με εμάς

Το κατάστημα Δίανθος βρίσκεται στα Χανιά, στην οδό Καραϊσκάκη 22, στο κέντρο των Χανίων, κοντά στη Δημοτική Αγορά.

Άνοιξε στα τέλη του 2003 από δύο οδοντίατρους, τον Σάκη και τη Βάλια Κουβάτσου, οι οποίοι είχαν ενδιαφέρον για την παραδοσιακή λαϊκή ιατρική και τις θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων και μπαχαρικών.
Το ενδιαφέρον τους έγινε εντονότερο μετά την ενασχόληση της Βάλιας Κουβάτσου με την κινέζικη βοτανοθεραπεία και τον βελονισμό.

Η άποψή τους ήταν ότι η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την ορθή χρήση των θεραπευτικών βοτάνων και μπαχαρικών μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στη διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Αποφάσισαν λοιπόν να ανοίξουν ένα κατάστημα βοτάνων, στο οποίο θα μπορούσε να βρει κανείς όποιο βότανο ή μπαχαρικό επιθυμούσε καθώς και πληροφορίες για το πώς βοηθούν στη διατήρηση ή την αποκατάσταση της υγείας.

Έτσι σήμερα στο κατάστημα Δίανθος υπάρχουν όλα τα άγρια βότανα της Κρήτης που μαζεύουμε από τη Φύση.

  • Υπάρχουν περισσότερα από 250 κινέζικα βότανα και εκατοντάδες ακόμη από την υπόλοιπη Ελλάδα και όλο τον κόσμο (μαζεμένα από την Φύση ή προερχόμενα από βιολογικές ή συμβατικές καλλιέργειες).
  • Υπάρχουν δεκάδες αιθέρια έλαια και βάμματα.
  • Υπάρχουν κινέζικα τσάγια και μπαχαρικά καθώς και φυτικά προϊόντα ομορφιάς.

Και τέλος, προσφέρουμε περισσότερα από 20 μίγματα βοτάνων  που συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας μας από διάφορες παθήσεις σε συσκευασίες 50-150 γραμμαρίων

Στην χώρα μας τα βότανα έχουν ιστορία χιλιετιών. Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης (468-377) ταξινόμησε σε κατηγορίες όλες τις τροφές και τα βότανα ανάλογα με τη θεμελιώδη τους ιδιότητα (θερμό, ψυχρό, ξηρό ή υγρό). Θεωρούσε ότι η καλή υγεία διατηρείται όταν οι ιδιότητες αυτές είναι σε ισορροπία και επιπλέον με την φυσική άσκηση και τον άφθονο καθαρό αέρα.

Σήμερα όμως διαπιστώνουμε ότι οι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες των βοτάνων ακόμη και των πιο κοινών.

Ελπίζουμε ότι  η προσπάθεια μας θα συμβάλει έστω και λίγο στο να αξιοποιήσουμε σωστά τις ιδιότητες των βοτάνων που μας προσφέρει η Φύση, για πρόληψη ή αποκατάσταση της υγείας μας, εξασφαλίζοντας μία καλύτερη ζωή.