Δίανθος

banner-new
7 Ιουνίου, 2010 in Συμβουλές Διατροφής

Βιταμίνη B2

Βιταμίνη Β2

Η βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη) είναι απαραίτητη στον οργανισμό για το μεταβολισμό των ζαχάρων, των λιποειδών, των πρωτεινών και του σιδήρου. Με τη βοήθεια της γίνεται η ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων, ο σχηματισμός των αιμοσφαιρίων και της αδρεναλίνης. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης των γυναικών πιθανή έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην ανάπτυξη του εμβρύου. Τα πιθανά συμπτώματα της ανεπάρκειας της είναι: κοκκινίλες στο δέρμα, σχησμές στα χείλη και τη γλώσσα, ναυτία, πρηξίματα, αναιμίες, δερματίτιδα και απώλεια μαλλιών.

Πηγές: Μαγιά μπύρας, συκώτι, νεφρά, αμύγδαλα, φύτρο σταριού, παρμεζάνα, μύδια, σαρδέλες, αυγά. Από τα βότανα ξεχωρίζουν η σπιρουλίνα, το αλφάλφα, το χαμομήλι και το τζίνσενγκ.

Οι σουλφοναμίδες, ορισμένα αντιβιοτικά, τα οιστρογόνα και τα καθαρτικά εμποδίζουν το μεταβολισμό της ριβοφλαβίνης.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ