Δίανθος

banner-new
29 Ιουνίου, 2010 in Συμβουλές Διατροφής

Βιταμίνη Β5

Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)

Το παντοθενικό οξύ είναι απαραίτητο για το μεταβολισμό των λιποειδών, των πρωτεινών και των ζαχάρων. Σημαντικός είναι ο ρόλος του στο σχηματισμό των μεμβρανών των κυττάρων και ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Το παντοθενικό οξύ ελλατώνει την κακή χοληστερίνη και ανεβάζει την καλή. Έλλειψη του παντοθενικού οξέος είναι πολύ σπάνια αλλά όταν υπάρχει έχουμε γκριζάρισμα των μαλλιών και ανωμαλία στη λειτουργία των επινεγριδίων.

Πηγές: Συκώτι, μαγιά μπύρας, ταχίνι, σουσάμι, σολομός, μανιτάρια, καρύδια, μπιζέλια, ρεβύθια. Ο βασιλικός πολτός είναι επίσης πλούσιος σε παντοθενικό οξύ.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ