Δίανθος

banner-new
12 Ιανουαρίου, 2011 in Συμβουλές Διατροφής

Πράσινο Τσάι

Πράσινο τσάι

Το πράσινο καθώς και το μαύρο τσάι προέρχονται από τα φύλλα του ίδιου φυτού. Η διαφορά τους έγκειτε στο ότι στο μαύρο τσάι λαμβάνει χώρα μια φυσική ζύμωση που όμως καταστρέφει μέρος των αντιοξειδωτικών του. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν οξείδωση. Σε αυτό οφείλεται η γνωστή σε όλους μας αντικαρκινική του δράση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι κατοικοι στης Σανγκάης παρουσιάζουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου, πράγμα που αποδίδεται στην καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Παράλληλα η κατανάλωση του μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιότητας του να αποτρέπει τις συσσωματώσεις αιμοπεταλίων στο αίμα πράγμα που έχει ως συνέπεια τη δημιουργία θρόμβων και τελικά την απόφραξη των αρτηριών. Δηλαδή δρα σας ένα ήπιο αντιπηκτικό.
Τέλος το πράσινο τσάι αποτελεί και ένα ισχυρο βακτηριοκτόνο. Είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε βακτήρια που έχουν γίνει ανθεκτικά λόγω της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών.

Κουβάτσος Φίλιππος,
Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ