Δίανθος

banner-new
10 Απριλίου, 2011 in Συμβουλές Διατροφής

Φυτικες ίνες

Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανθρώπου παρότι είναι κενές θερμίδων. Χωρίζονται σε 2 κατηγορίες τις αδιάλυτες και τις διαλυτές.

Οι διαλυτές φυτικές ίνες περιέχονται στα φρούτα, τα όσπρια και τα λαχανικά. Βοηθούν τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος, συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξικών μετάλλων ενώ παράλληλα ελλατώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες περιέχονται στο πίτουρο σταριού και γενικά στους σπόρους και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου πράγμα ιδιαίτερης σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι το πίτουρο σταριού αποτελεί τον σημαντικότερο σύμμαχο μας εναντίον της δυσκοιλιότητας.

Παρότι οι φυτικές ίνες περιέχονται σε πολλές τροφές η ανεπάρκεια τους είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας. Αυτό συμβαίνει λόγω της επεξεργασίας των τροφίμων που έχει σας αποτέλεσμα την απομάκρυνση τους σε μεγάλο ποσοστό. Η λύση σε αυτό είναι η κατανάλωση προιόντων ολικής άλεσης και σε γενικές γραμμές να τηρούμε τον κανόνα του ότι όσο ανεπεξέργαστο είναι ένα τρόφιμο τόσο το καλύτερο.

Κουβάτσος Φίλιππος,
Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

HomeCategoriesWishlistΣύγκριση
Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ