Δίανθος

banner-new
18 Απριλίου, 2023 in Συμβουλές Διατροφής

Σπιρουλίνα(2)

Σπιρουλίνα
Αναφέρθηκα στο καταπληκτικό αυτό βότανο πριν από δύο εβδομάδες. Επανέρχομαι με αυτό το μικρό συμπληρωματικό σημείωμα μετά από ερωτήσεις φίλων της στήλης. Όπως είχα αναφέρει την προηγούμενη φορά η Σπιρουλίνα θεωρείται μετά από σοβαρή έρευνα της ΝΑΣΑ αλλά και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης η πληρέστερη τροφή στον κόσμο. Το θαυμάσιο αυτό φυτό παράγει όλα τα θρεπτικά του συστατικά μόνο με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Είναι λοιπόν 100% οργανικό προϊόν.
Είναι το τρόφιμο με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η φρέσκια περιλαμβάνει περισσότερα από 100 συστατικά, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλο γνωστό φυτό ή βότανο.
Ο λόγος αυτός της επιτρέπει να αναγνωρίζεται παγκοσμίως σαν το σημαντικότερο διατροφικό συμπλήρωμα στον έλεγχο της ενέργειας και του βάρους.
Περιέχει πρωτεΐνη (50-70%), λιπίδια (5-7%), βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Επίσης περιέχει:
Βιταμίνη Β12 σε ποσοστό 2-6 περισσότερο από ότι το ωμό βοδινό συκώτι.
Σίδηρο 58 φορές περισσότερο από το ωμό σπανάκι και 28 φορές περισσότερο από το ωμό βοδινό συκώτι.
Βιταμίνη Ε 25 φορές περισσότερο από τα ωμά καρότα
Αντιοξειδωτικά όπως ψευδάργυρο, μαγγάνιο, χαλκό, μεθειονίνη, σελήνιο κ.α.
Λιπαρά οξέα (GLA) 3 φορές περισσότερο από το λάδι νυχτολούλουδου
Χλωροφύλλη 5-30 φορές περισσότερο από το σπόρο άλφα-άλφα, σταρόχορτο ή κριθαρόχορτο
Δεν έχει καμία τοξικότητα και η συνεισφορά του στη διατήρηση της υγείας μας είναι σημαντική.
Επιστημονικές έρευνες τονίζουν ιδιαίτερα τη θετική επίδραση της διατροφής με Σπιρουλίνα για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας όπως αρθρίτιδες (ρευματοειδής, οστεοαρθρίτιδα), αναιμία, παχυσαρκία, καρκινογένεσης, υποσιτισμού, ιογενών λοιμώξεων, υπερχοληστερολαιμίας, ενίσχυσης ανοσοποιητικού συστήματος, βελτίωση μεταβολισμού, κατάθλιψη, αποτοξίνωση ήπατος, υπογλυκαιμία, δερματολογικών ασθενειών (ψωρίαση, έκζεμα), ανοσοποιητική ανεπάρκεια, αλτσχάιμερ, δυσκοιλιότητα, οστεοπόρωση και άλλα.
Νομίζω άλλωστε ότι από τη στιγμή που κύρια τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν θα υπάρχει ασθένεια στην οποία δεν θα δρα θετικά. Επίσης την θεωρούν ιδανικό συμπλήρωμα για τους αθλητές και χορτοφάγους, κατά τη διάρκεια και μετά την κύηση, ιδανικό για απώλεια βάρους, γρήγορη ανάρρωση μετά από ασθένεια, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη αντοχή.

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ