Δίανθος

banner-new
18 Απριλίου, 2023 in Άρθρα

Ginseng

Ginseng
Σήμερα θα δούμε ένα από τα πιο σημαντικά βότανα. Το Ginseng στα κινέζικα λέγεται Ren Shen ενώ άλλες ονομασίες του είναι «ανθρωπόμορφη ρίζα» και Panax Ginseng.
Το τμήμα που χρησιμοποιούμε είναι η ρίζα, η οποία ευδοκιμεί στη Β. Κίνα-Κορέα και συλλέγεται Αύγουστο – Σεπτέμβριο (το άγριο) και το καλλιεργημένο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο όταν το φυτό ωριμάσει κατά το 6ο , 7ο , ή και 8ο Φθινόπωρο από την σπορά του. Επίσης το Ginseng καλλιεργείται στις Η. Π. Αμερικής και τη Ρωσία. Η καλλιέργεια του σε δύο διαφορετικές Ηπείρους Αμερική και Ασία έχει σαν αποτέλεσμα το φυτό να αναπτύσσει διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με το περιβάλλον της κάθε Ηπείρου.
Α. Ασιατικό Ginseng:
Είναι τονωτικό βότανο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση που ο οργανισμός έχει περιέλθει σε ανεπάρκεια (λιγότερες δυνάμεις). Όπως μετά από μακρύ διάστημα έντονης εργασίας (χειρονακτική ή διανοητική) , απώλειας αίματος, μετά από τοκετό, χειρουργική επέμβαση.
Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό της σεξουαλικής δραστηριότητας, κυρίως στους άνδρες.
Επιταχύνει την αποβολή χοληστερίνης από το σώμα και βοηθά στην θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη.
Το Ginseng είναι ένα βότανο το οποίο έχει επίδραση στη ψυχική σφαίρα. Προάγει τη σοφία και εξυπνάδα, αφυπνίζει την επιθυμία για ζωή, σε κάνει να δεις πέρα από το εφήμερο, εξυψώνει το πνεύμα και βοηθά όταν κανείς ξεχνά.
Εκτός από την ρίζα του φυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα φύλλα του από όσους κάνουν αποτοξίνωση από αλκοόλ και σε περιπτώσεις πυρετού.
Το Ginseng στη συνήθη ημερήσια δόση 1-9 γραμμάρια δεν παρουσιάζει καμία τοξικότητα.
Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από υπερτασικούς στους οποίους η χρήση Ginseng μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης μην παίρνετε μόνοι σας Ginseng αν ακολουθείτε οποιουδήποτε είδους αντιθρομβωτική θεραπευτική αγωγή.
Β. Αμερικάνικο Ginseng
Χρησιμοποιείται σε προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από συναισθηματική φόρτιση (αίσθημα κόπωσης, πανικός, φοβίες, τάση να τρομάζει κανείς εύκολα, υπερκαταναλωτισμός διαφόρων αγαθών). Τέτοιες διαταραχές είναι ευρύτατα διαδεδομένες στον σημερινό άνθρωπο. Θεωρείται λοιπόν ένα ισχυρό αντίδοτο προς το άγχος. Είναι ένα βότανο το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τα προβλήματα του σύγχρονου Δυτικού ανθρώπου. Σαν βότανο δεν έχει τοξικότητα στη συνήθη δοσολογία 1-9 γραμμάρια ημερησίως. Χρόνος βρασμού 30-45 λεπτά.

Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας.
Συμφωνώ