Description
Η μαστίχα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Παράλληλα παρουσιάζει αντιμικροβιακή δράση έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού(αίτιο έλκους στομάχου),των τερηδονοπαθογόνων και περιοπαθογόνων μικροβίων του στόματος(μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα). Επίσης καταπολεμά την κακοσμία του στόματος(άσχημη αναπνοή) ενώ βοηθά και στην ορθότερη διαμόρφωση των δοντιών. Επιταχύνει την επούλωση ελκωτικών περιοχών του στόματος και του ανθρωπίνου σώματος και έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες κυρίως έναντι του στελέχους Candida albicans που ευθύνεται για πρόκληση στοματικών λοιμώξεων(στοματίτιδες). Τέλος έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες βελτιώνοντας γενικότερα την υγεία.
Μηνακάκη Κωνσταντίνα Κλινικός διαιτόλογος-διατροφολόγος, (Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών)